Blog


 

4 greseli grave pe care le faci cand iti vopsesti parul, singura, acasa

11.04.2016
Suna foarte tentant sa salvezi timp si bani si sa iti vopsesti parul acasa. Sunt numeroase lucruri nestiute, care pot lua o turnura neplacuta in momentul in care faci acest lucru!
Am descoperit cele mai frecvente greseli pe care le fac femeile atunci cand se vopsesc acasa si te invatam cum sa le eviti!


NU te ghida dupa culoarea de pe cutie!
Ai vazut o culoare superba si te-ai indragostit de ea, iremediabil si irevocabil!
O achizitionezi si ajunsa acasa, plina de entuziasm, te vopsesti si constati cu stupoare ca radacinile sunt de-un fel, iar restul parului de cu totuuul si cu totul alt fel.
Esti total dezamagita! A doua zi iti faci programare la salon, deoarece cu noul look home-made nu ai putea nici macar sa duci gunoiul, daramite sa "iesi in lume"!
Vrei sa stii de ce se intampla acest lucru? Hai sa iti explicam!
Vopseaua achizitionata de la magazin, va arata asa cum este pe cutie, numai pe parul natural (in cel mai bun caz).
Regula de baza in colorimetrie? Vopseaua nu poate decolora o alta vopsea!
Asadar, daca esti roscata sau bruneta si vrei sa ajungi, spre exemplu, la un blond platinat, este imposibil ca aceasta schimbare majora de look sa o obtii acasa, cu ajutorul unei vopsele din comert.
Hair-stylistii sunt profesional instruiti sa aplice formula perfecta, in functie de culoarea dumneavoastra, de structura firului de par (un par degradat nu ar suporta niciodata o decolorare sau un oxidant prea puternic).

NU aplica vopseaua deodata!
Vopseaua se aplica mai intai pe radacini, urmand sa fie aplicata pe lungimi. Este foarte important sa respecti instructiunile mentionate pe ambalaj, altfel risti sa iti deteriorezi parul, lasand sa actioneze prea mult pe lungimi sau ca rezultatul final sa semene cu o peruca de par.

NU lasa vopseaua sa actioneze prea mult!
Fiecare vopsea achizitionata din comert are instructiuni de utilizare, menite sa fie respectate cu strictete. Daca lasi vopseaua sa actioneze prea mult, risti ca aceasta sa afecteze sanatatea firului de par si a scalpului!

NU iti spala niciodata parul inainte de vopsire
Parul curat este alunecos, asadar vopseaua nu va prinde foarte bine. Pentru rezultate perfecte, spala-ti parul cu o zi - doua inainte. Parul nu trebuie sa fie nici foarte murdar. Un par imbacsit, plin de fixativ nu va permite vopselei sa patrunda in firul de par, asadar rezultatul nu va fi tocmai cel dorit.

Concluzia este simpla: cand vine vorba de parul tau, nu face compromisuri si apeleaza la ajutor specializat!
La Saloanele Magic gasesti cei mai buni hair-stylisti, intens trainuiti de cei mai buni traineri din domeniu!
Magia noilor look-uri se petrece la MAGIC!! <3